Τραβάει πολύ κόσμο η Βουλή

Και ενώ στο εσωτερικό της βουλής, η  Επιτροπή Οικονομικών συζητούσε  το δανεισμό του κράτους από τους ημικρατικούς οργανισμούς, έξω οι διαδηλωτές μέλη των συντεχνιών της CYTA, διαμαρτύρονταν,   φοβούμενοι του τι θα επακολουθήσει του δανεισμού της Κυβέρνησης απο τα ταμεία τους.


Γιουχάησαν τον Πρόεδρο της Cyta, Στάθη Κιττή τα μέλη των Συντεχνιών , ΠΑΣΕ ΑΤΗΚ, ΠΟΑΣ, ΣΕΠ ΑΤΗΚ και ΑΣΕΠ CYTA, κατά την είσοδο του στο κτίριο της βουλής, όπου θα παρίστατο στη συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών αναφορικά με το θέμα του δανεισμού από τα ταμεία συντάξεων της ΑΤΗΚ.
Οι διαμαρτυρόμενοι υπάλληλοι της cyta μαζεύτηκαν από τις 9:00 το πρωί στο χώρο έξω από τη βουλή, εμποδίστηκαν όμως από τους αστυνομικούς να πλησιάσουν σε κοντινή απόσταση το κτίριο και παρέμειναν αρκετά μέτρα μακριά για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους.
Οι συντεχνίες κρίνουν ότι ο δανεισμός του κράτους θα είναι το πρώτο βήμα προς την ιδιωτικοποίηση.

Το θέμα του δανεισμού συζητείται  ύστερα από πρόταση που κατέθεσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Νικόλας Παπαδόπουλος με τίτλο ” Η επενδυτική πολιτική και η σωστή διαχείριση των ταμείων συντάξεων των ημικρατικών οργανισμών”

Όπως δήλωσε χθές και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου η κυβέρνηση βρίσκεται σε στάση αναμονής για τις αποφάσεις των ημικρατικών οργανισμών για δανειοδότηση του κράτους.

Διαμαρτυρίες εργαζομένων της CYTA και απεργία

Παγκύπρια μονόωρη στάση εργασίας από τις 8 έως τις εννέα το πρωί έχει προκηρύξει για σήμερα η συντεχνία της CYTA, ΕΠΟΕΤ. Η στάση εργασίας θα γίνει σε όλα τα γραφεία της CYTA.

Σε ανακοίνωση η συντεχνία αναφέρει ότι με τη στάση εργασίας εκφράζεται η αγανάκτηση και η έντονη αντίθεση στην αφαίμαξη του Ταμείου συντάξεων.

Η συντεχνίες της  ΠΕΟ και   της ΣΕΚ στον Οργανισμό δεν συμμετέχουν στις εκδηλώσεις.